Paasrecepten kooklokaal

Voorjaarsrecepten met streekproducten

Pasen vieren we dit jaar weer thuis, een restaurant bezoeken zit er niet in. Om de lekkerste paasdiners in eigen keuken te bereiden hebben Nederlandse boeren en tuinders veel te bieden. Van boerderijkraampjes en streekproductenwinkels tot landelijke initiatieven die boxen met producten van boer en tuinder thuis bezorgen.

Samen met Team Agro NL, Fietsen voor mijn Eten en Farming Biz inspireren we thuiskoks om lokaal op zoek te gaan en met ingrediënten uit eigen buurt feestelijke Paasmenu’s op tafel te toveren.

Team Agro NL wil een brug slaan tussen de agrarische sector en de consument. Met rechtstreekse verkoop van de verse producten is geen betere verbinding tussen boeren en burgers denkbaar. Zo is als gevolg van Covid19 het afgelopen jaar de waardering voor voedsel uit Nederland en uit de nabije omgeving gegroeid. Een goed voorbeeld als stimulans lokaal de boodschappen te doen is Fietsen voor mijn Eten.

Fietsen voor mijn Eten is een consumentenplatform met inmiddels 17 actieve regio’s met een voorfietser die een facebookgroep beheert waarin verkoopadresjes, recepten, routes gedeeld worden van streekproducenten en consumenten elkaar inspireren om ook dichtbij de boer, kweker, bakker, slager hun boodschappen (het liefst per fiets) te kopen.

Voor ingrediënten van de recepten en uw andere boodschappen kunt u filteren op assortiment op deze regionale kaarten of zoom in op de landelijke kaart. We nodigen u ook uit om lid te worden van de facebookgroep in uw regio en mee te bewegen.
Kijk hier of er in uw regio een facebookgroep actief is op https://www.fietsenvoormijneten.nl/actieve-regios/

Farming Biz van Jacoline Peek helpt streekproducenten om online hun persoonlijke verhaal te delen voor meer bereik, betrokkenheid en business. Leef, eet en geniet (h)eerlijk van het platteland.

Menu’s met vlees, vis of vegetarisch/vegan
Twee professionele koks hebben 3 menu’s samengesteld met streekproducten.
Patrick de Rade van ‘Kruiden & Jasmijn’ uit Woudrichem bedacht een paasmenu met vlees.
Esther van Leeuwe van ‘Smaak van de Waard’ uit Krimpen aan den IJssel ging aan de slag met gerechten met vlees en vis en een menu voor vegetarische voorkeur.

Recepten
De ingrediëntenlijsten en bereidingswijzen zijn via de website van TeamAgroNL te raadplegen: https://teamagro.nl/paasrecepten/

Gemakkelijk met video’s
Voor het bereiden van de recepten zijn naast de uitgewerkte menu’s ook filmpjes op onze site te raadplegen met dank aan Bresc ik kook thuis.
Daarin leggen beide chef-koks stap voor stap uit hoe de streekproducten te verwerken zijn tot heerlijke Paasgerechten.
Paasrecepten video's

 

 

 

 

 

 

Dit initiatief om met Pasen lokaal te kopen en te koken is tot stand gekomen door TeamAgroNL in samenwerking met Jacoline Peek van Farming Biz en voorfietser voor Fietsen voor mijn eten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *