Maandelijks archief: juni 2018

AVG, Privacyverklaring & Cookies

AVG en Privacyverklaring

Wil je maximaal 1 x per maand een email krijgen voor één van deze nieuwsbrieven?
event management & evenementen
event vloggen

Wil je GRATIS 12 tips ontvangen voor jouw evenement?
Meld je dan aan via deze link met je voornaam en emailadres.

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van toepassing. Na aanmelding ontvang je welke gegevens je hebt doorgegeven. Onderaan elke nieuwsbrief kun je je voorkeuren aanpassen of klikken op “Afmelden”.

Privacyverklaring Sparkling Biz – versie 13-06-2018 – in pdf

Sparkling Biz, ook handelend namens Peek Event Management, gevestigd aan Provincialeweg Noord 125, 4286 EE Almkerk, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

Home


Provincialeweg Noord 125, 4286 EE Almkerk
0183-404 538.
Jacoline Peek is de Functionaris Gegevensbescherming van Sparkling Biz en Peek Event Management Zij is te bereiken via jacoline@sparklingbiz.nl.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Sparkling Biz en Peek Event Management verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Voor klanten:
– Voor- en achternaam
– Bedrijfsnaam
– Geslacht
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Gegevens van uw evenement of interesse
– Locatiegegevens
– Gegevens over uw activiteiten op onze website
– Internetbrowser en apparaattype
– Bankrekeningnummer

Voor klanten Studiereizen:
– Voor- en achternaam
– Bedrijfsnaam
– Geslacht
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Kopie ID ten behoeve van reisorganisaties/airlines.
– Locatiegegevens
– Gegevens over uw activiteiten op onze website
– Internetbrowser en apparaat type
– Bankrekeningnummer

Voor bezoekers/sponsors Evenementen:
– Voor- en achternaam
– Bedrijfsnaam
– Geslacht
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Locatiegegevens
– Gegevens over uw activiteiten op onze website
– Internetbrowser en apparaat type
– Bankrekeningnummer (indien betalend)

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Sparkling Biz en Peek Event Management verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u:
– Biometrische gegevens (kopie ID in geval van studiereizen
– Foto/Filmmateriaal ter promotie in media en op website van evenementen, interviews, studiereizen. Indien u in media/website frontaal zichtbaar bent en daar bezwaar tegen heeft, mail naar jacoline@sparklingbiz.nl met link naar specifieke uiting en tijdstip van het beeld, dan verwijderen dat onderdeel.
Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Sparkling Biz en Peek Event Management verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Voor uitvoering van overeenkomst:
– Het afhandelen van uw betaling (overeenkomst)
– U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– Om goederen en diensten bij u af te leveren

Toestemming:
– Verzenden van onze nieuwsbrief per email (toestemming).

Wettelijke plicht:
– Sparkling Biz en Peek Event Management verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming
Sparkling Biz en Peek Event Management neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Sparkling Biz en Peek Event Management) tussen zit.
Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Sparkling Biz en Peek Event Management bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Gedurende de periode dat men een contract heeft en daarna maximaal 3 jaar voor evenementen.
Voor studiereizen wordt kopie ID vernietigd direct na de studiereis.
Financiële administratie voor maximaal 7 jaar.
Foto’s en filmmateriaal blijft bewaard voor bijv. jubileum gelegenheid, tenzij iemand die prominent in beeld is, bezwaar kenbaar maakt.

Delen van persoonsgegevens met derden
Sparkling Biz en Peek Event Management deelt uw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens.
Sparkling Biz en Peek Event Management blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.
We maken gebruik van een derde partij voor:
1) financiële administratie
2) boekhoudprogramma
3) backup en helpdesk software
4) hosting website en email
5) websitebeheer en onderhoud
6) verzending nieuwsbrieven (Mailchimp, men kan zich altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief, deze bewaart gegevens in US, wat mag vanwege EU-US Privacy Shield)
7) reisorganisaties voor tickets*
8) trainings- en begeleidingsdoeleinden.

* Wij geven de gegevens veelal door aan leveranciers buiten de EU. Hoewel wij ons best doen om ook met hen overeenkomsten te sluiten, kunnen er andere regels en wetten van toepassing zijn in landen buiten de EU. Wat hier exact mee gebeurt valt buiten de macht van Sparkling Biz en Peek Event Management en hier kan Sparkling Biz en Peek Event Management dan ook niet voor aansprakelijk gehouden worden.

Gegevens die online worden gepubliceerd
Ter promotie van bedrijfsactiviteiten kunnen foto’s, reviews, interviews, reportages gepubliceerd worden in (social) media, zoals website, facebook.
Welke persoonsgegevens worden online gepubliceerd? Bijvoorbeeld:
• Naam, bedrijfsnaam, emailadres, facebookaccount (met foto), geslacht.
• Profielfoto, video, livebeelden
• Bijzondere persoonsgegevens
Een anonieme review is ook mogelijk, alsook verwijderen van gepubliceerde gegevens achteraf.
Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Sparkling Biz en Peek Event Management gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen, zie bijvoorbeeld handleiding op: https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/cookies-verwijderen.
Andere partijen kunnen ook cookies op website plaatsen, zoals:
• Social media
• Aanbieder van videomaterialen (zoals YouTube, Vimeo)
• Facebook pixels

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kunt u zelf doen via de persoonlijke instellingen van uw account. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons bedrijf en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. Wilt u gebruik maken van uw recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heeft u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar jacoline@sparklingbiz.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. Sparkling Biz en Peek Event Management zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op uw verzoek reageren. Sparkling Biz en Peek Event Management wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Sparkling Biz en Peek Event Management neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via jacoline@sparklingbiz.nl.

Deze Privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 13 juni 2018.

Cookies:
Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken.

Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven.

Via de cookieverklaring op onze website kunt u uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

In ons privacybeleid vindt u meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Uw toestemming geldt voor de volgende gebieden: https://sparklingbiz.nl