Over mij

Netwerklunch_Jacoline_Peek

 

Fotografie: Bianca de Wit

Ik organiseer online en offline sprankelende ontmoetingen en evenementen voor boerinnen. Wat ik vaak zie, is dat deze ondernemers op gaan in dagelijkse routine, maar eigenlijk ook een extra inkomstenbron zoeken in een neventak en brug willen bouwen om meer in contact te komen met burgers, bewoners. Zij gunnen zich te weinig tijd om te werken aan hun onderneming en werken vooral in hun onderneming. Hierdoor lopen zij kansen mis en lopen soms vast in het ondernemerschap.

Graag draag ik mijn stenen bij om een brug tussen boer en burger te bouwen.
Veel agrarische bedrijven stellen hun boerderij open met hun boerderijwinkel met boerenkaas, eigen verwerkte zuivel, ijs, sappen, groente & fruit, evenementenlocatie, overnachten bij de boer, open dagen. Boerinnen zijn vaak de dragers van een neventak, vandaar dat het mijn missie is om hen te helpen door evenementen te organiseren om hun bedrijf verder te ontwikkelen, mijn netwerk open te stellen en via vloggen hun bedrijf en zichzelf zichtbaarder te maken.

Tom Oostra interviewde me pas voor HetKontakt, lees hier meer over mijn drijfveren om evenementen voor boerinnen te organiseren.

Welke neventak past bij jou

 

Farming Biz: brug tussen boer en burger

Brug tussen boer en burger: Samen-leven

Durf buiten de bekende paden te stappen en zet dagelijks een stap, zodat de reis naar je doelen toe, je leven een stuk levendiger en gelukkiger maakt. Dit geldt voor jezelf, maar ook in teams en organisaties.”

Ik merk dat veel boer(inn)en moeite hebben om hun verhaal te delen, mediabereik te halen en zichzelf durven laten zien. Voor wie stappen durft te zetten hierin help ik graag met social media, netwerk uitbreiden en marketing.

Bekijk hier video’s van boer(inn)en met een beleefboerderij.

Projecten voor verbinding Boer & Burger

Jacoline fietst voor haar eten
Artikel in Special 'Trots op de Boerin'

Ik ben voorfietser van Fietsen voor mijn Eten – regio Altena met regiowebsite en facebookgroep met bijna 2.500 leden om consumenten te inspireren ook (deels) hun boodschappen per fiets te doen bij boerderijwinkels en kraampjes langs de weg. 

Boer in de Klas
Boerderijeducatie in de klas
Voor Boer in de Klas van Agractie Nederland ben ik samen met Ankie van Houts projectleider. Ben/Ken je een leerkracht of directeur van een basisschool? Laat je kinderen kennismaken met het boerenleven. Een boer(in) brengt dagelijks veel schoolvakken in de praktijk: voedsel, aardrijkskunde (waar is welke grond geschikt voor), rekenen, taal & natuur, geschiedenis, cultuur, samenleving.
Nodig een boer uit in je klas via www.boerindeklas.nu