Terugblik op Dag van de Boerin: vierde je het mee? 

Heb je ook een pakket gehad of gemaakt?

Gerda Briene geeft mooie feiten van 2019 door op de facebookpagina Dag van de Boerin:
– maar liefst 242 verwenpakketjes zijn via de boerinnenswap van eigenaresse gewisseld
– van de deelneemsters wonen 19 boerinnen niet in Nederland (maar in Duitsland, België, Frankrijk, Zweden of Denemarken)
– helaas zijn 2 pakketjes niet op tijd aangekomen, deze zijn nog onderweg
– er zijn 44 hart-onder-de-riem pakketjes via onze organisatie verstuurd
– buiten onze organisatie om zijn nog meer verrassingen, verwenpakketjes en kaartjes verstuurd
– er was media-aandacht van o.a. RTV-Oost en RTV-Drenthe
– verschillende bedrijven uit de periferie hadden winacties speciaal voor Dag van de Boerin

Dag van de Boerin wordt steeds bekender en daar zijn wij blij mee! Want boerinnen verdienen het om een dag in het zonnetje gezet te worden!

ONLINE event: Vier je Dag van de Boerin mee?

Jacoline Peek-Hamoen regelt de organisatie van de ONLINE bijeenkomst op 14 september met diverse uitzendingen tussen 11.00 – 16:30 uur op facebookpagina Farming Biz. Vind deze pagina leuk en zet je meldingen aan, dan krijg je melding wanneer nieuws geplaatst wordt.
Vanachter je telefoon, laptop, computer kijk je online mee naar de opname-vergaderlocatie Weidevol Natuurboerderij in Zwartsluis (bij Zwolle) .
 
Heb je een vraag, wil je een tip geven of ontvangen voor betere verbinding tussen tussen boer(in) en burger, stel je vraag hieronder #dtv #durftevragen.
Degenen die meedoen met de pakkettenswap 🎁 of een #hartonderderiempakket ontvangen wensen we nu nog sterkte met wachten en morgen veel plezier met uitpakken.
 
Reudink (biologische tak van ForFarmers) komt graag een keer op de koffie als je meer wilt weten over biologische voeders, grasmengsels of zaaizaden en neemt dan wat lekkers mee voor bij de koffie..
Verder wensen Countus accountants + adviseurs, Bites & Business, Lekker Boer – Avonturen op het boerenland, Farming Biz, Weidevol Natuurboerderij ale boerinnen een GEWELDIGE Dag van de Boerin toe!
 
Hartelijke groeten,
Farming Biz
Jacoline Peek-Hamoen
 

#dvdboerin #dagvandeboerin

Gerda Briene riep 5 jaar geleden de 2e zaterdag van september in het leven als ‘Dag van de Boerin’ om boerinnen elkaar te laten verwennen met een pakket. Meer dan 200 boerinnen krijgen dit jaar een pakket!

Nu is hier ook een ONLINE evenement aan toegevoegd door Jacoline Peek op 14 september tussen 11.00 – 16.30 uur.

Ben je boerin (part-time, fulltime, af-en-toe)? Kijk live of achteraf mee naar een interessant programma met virtuele rondleiding op het biologisch melkveebedrijf van Hermen en Leanne Spans.

Pak je deze kans om elkaar online te ontmoeten en ervaringen te delen met collega boerinnen als het gaat om je gewenste rol als boerin en hoe je de verbinding versterkt tussen boerin en burger? We hebben 3 spreeksters op het programma die op deze onderwerpen in zullen gaan. Judith de Rijk, Marijke Krabbenbos en Jacoline Peek laten van zich horen.

Programma (klik op foto’s van spreeksters voor hun intro):

Kinderen beleven boerderijen met bewegen, oogsten of koken door Judith de Rijk-Heimerink – LekkerBoer Avonturen
Stadse kijk op een boerderij door Marijke Krabbenbos (Bites & Business)
Live pakket uitpakken van de boerinnenswap.
Virtuele rondleiding op biologisch melkveebedrijf dat samenwerkt met Natuurmonumenten door Leanne Spans – Weidevol Natuurboerderij

Sprekers op het programma:

Stadse netwerker die met kinderen regelmatig naar een boerderij gaat – Marijke Krabbenbos, oprichter Bites & Business
Boerin zijn, hoe vul jij dat in? – Jeanette Straver, adviseur voor agrarische ondernemers, boerendochter, getrouwd met een akkerbouwer en moeder van 3 kids,
Maak kennis met elkaar èn burgers – Jacoline Peek-Hamoen, bruggenbouwer tussen boer(in) en burger, event manager en vlogtrainer.
Klik op de foto hieronder voor hun introductie.

Marijke Krabbenbos
Leanne Spans
Jacoline-Peek-DVDB
Jacoline Peek-Hamoen
Judith de Rijk-Heimelink

Mede mogelijk gemaakt door:

Reudink (biologische tak van ForFarmers) komt graag een keer op de koffie als je meer wilt weten over biologische voeders, grasmengsels of zaaizaden en neemt dan wat lekkers mee voor bij de koffie..

Verder wensen Countus accountants + adviseurs, Bites and Business, Lekker Boer – Avonturen op het boerenland, Farming Biz, Weidevol Natuurboerderij alle boerinnen een GEWELDIGE Dag van de Boerin toe!

Deze bedrijven dragen boerinnen een warm hart toe tijdens Dag van de Boerin: Weidevol Natuurboerderij – Reudink – Countus accountants + adviseurs – Bites & Business – Farming Biz – Lekker Boer Avonturen.

Locatie:  Online te volgen op facebookpagina van FarmingBiznl.

Online toegang: Gratis voor boerinnen:
✅ fulltime, part-time, af-en-toe
✅ wel/niet deelnemer pakkettenswap
Degenen die meedoen met de pakkettenswap 🎁 of een #hartonderderiempakket ❤ krijgen:  veel plezier met uitpakken en plaats een video of foto met #dvdboerin #dagvandeboerin op social media en mail naar dagvandeboerin@gmail.com, zodat deze ook op die pagina gezet kan worden.
Delen op facebookpagina @farmingbiznl mag ook!

Geef je hieronder of op groene knop door of je interesse hebt om 14 september online te kijken?
Graag tot ziens op 14 september!

Namens Judith, Leanne, Marijke, Jacoline

P.S.
Wil je gebeld worden om jouw pakket online te laten zien, bel dan 06-3733 9285

Facebook evenement

Wat houdt Dag van de Boerin in en ‘Boerinnenswap’?

Op de 2e zaterdag in september worden boerinnen in het zonnetje gezet. Zij hebben een belangrijke taak op de boerderij: niet alleen werken ze mee (full-time of part-time), ze zorgen ook nog eens voor het huishouden/gezin én de balans tussen voor en achter. Het zijn ware koorddanseressen! 
Het is niet vanzelfsprekend, het gaat niet vanzelf; het is keihard werken! En daarom verdienen deze kanjers hun eigen Dag van de Boerin!
Zij mogen trots zijn op wat ze presteren en daarmee mag iedereen hen complimenteren!
In 2013 ontstaan door een spontante tweet van Gerda Briene. 
In 2016 dankzij de versterking van Martine Wolters voor het eerst een heuse #boerinnenswap (boerinnen maakten voor elkaar een verwenpakketje dat op Dag van de Boerin werd uitgepakt).

Mede mogelijk maken?

Ben/Ken je een organisatie die dit initiatief financieel, promotioneel of in natura wil ondersteunen? Contact: farming@sparklingbiz.nl, meld via http://bit.ly/boerinnenbijdrage  of doneer direct een vrijwillige bijdrage via deze betaallink.

Jacoline Peek-Hamoen

Tot ziens, Jacoline Peek