Maar hoe doe je dat?

 • Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat?
 • Krijg ik financiering rond voor mijn investeringen?
 • Hoe betrek je burgers bij je bedrijf en worden ze klanten?
 • Wat zijn de eerdere ervaringen van boerinnen die al een neventak hebben?
 • Jezelf en je bedrijf zichtbaarder maken?
 •  Groeien en samenwerken met burgers en partners?
Boerin Agnes op boerinnenevent

Investering: 127 euro excl. btw. Inbegrepen: koffie, thee. biologische lunch en sprekers met gezamenlijk meer dan 45 jaren ervaring. 

Gun jezelf en je bedrijf de investering en kom naar het
Evenement voor boerinnen (sorry mannen;)

7 juni Groeien met een neventak

Een landelijk evenement speciaal voor boerinnen die willen starten of uitbreiden met hun extra business bij het boerenbedrijf
in Bunschoten van 10.00 – 16.00 uur op het multifunctionele landbouwbedrijf De Eemlandhoeve..

Wat ga je dan ervaren?

 • Je staat er niet alleen voor.
 • Nieuwe vormen van financiering.
 • Burgers bij je bedrijf betrekken
 • Extra inkomstenbron door neventak die bij je past.
 • Andere boerinnen ontmoeten, ervaringen uitwisselen.
 • Samenwerkingspartners ontmoeten.
 • Ervaren hoe je anders kan groeien.
 • Je eigen media inzetten voor je verhaal.
 • Volgende stap(pen) zetten en durf te vragen.

Op het programma staan o.a.: 

Boerin Agnes

Boerin Agnes Lensing – van de Ven inspireert boerinnen
met stappen die zij gezet heeft om haar blik te verruimen
en nieuwe kansen te creëren.

Agnes werd in 2007 bekend in heel Nederland als Boerin Agnes door haar deelname aan Boer zoekt Vrouw. Vorig jaar kwam ze terug bij Yvon Jaspers in de uitzending ‘Onze boerderij’. Het melkveebedrijf wat ze van haar ouders heeft voortgezet heeft het financieel zwaar. Door fosfaatrechten mag de nieuwe stal niet vol, waardoor de bouwkosten onrendabel zullen blijven. Op zoek naar alternatieve takken om op hun bedrijf te starten, keek ze onder meer rond bij boerderijen met kinderopvang.

Jan Huijgen breedste boer

Boer Jan Huijgen en Boerin Maaike Huijgen hebben de
Eemlandhoeve in 25 jaar door verschillende fasen geloodst.

Eerst lokaal met een potstal en een voorhuis — daarna regionaal met ook uitbreiding op het erf met veel natuur/landschap en biodiversiteit. Vervolgens nationaal met de verbreding van de landbouw – multifunctioneel: meerdere functies op het boerenerf. En nu staan ze voor de volgende fase: de uitwerking van een Pure Proef Plek om de burgers en boeren rondom de tafel met voedsel te verbinden. 

Jan Huijgen staat voor een vernieuwing van de agri-cultuur waarin boeren en boerinnen een belangrijke rol spelen. Hij roept de boerinnen op hun rug te rechten in deze moeilijke fase – en vanuit een sociaal en bewogen hart de nieuwe generatie toe te rusten en dat nu samen met de burgers uit je buurt vorm te geven.

Zet je vrijdag 7 juni in je agenda van 10.00-16.00 uur in Bunschoten?
Tickets zijn nu beschikbaar en als je snel bent, krijg je er een boek bij cadeau! Druk op de groene knop voor je bestelling.

Wil je het evenement op facebook delen op je pagina, in je netwerkgroepen? Daar help je enorm mee om nog meer boerinnen te bereiken.
Vragen? Stuur me dan een mailtje: of bel 06-3733 9285.

Twijfel je?

Je bent niet de enige. Veel agrariërs zijn op zoek naar een extra inkomstenbron op hun bedrijf. Of ze maken hun bedrijf toegankelijk voor burgers om hen met eigen ogen te laten zien wat er reilt en zeilt ‘op de boer’.

Karolien Hupkes

Karolien Hupkes begon uit ideologie te vertellen over haar boerderij en heeft 10 jaar ervaring in neventak uitbouwen, zij deelt haar tips en tops.

Het is net als: “Ik vertrek  …… naar een neventak”  

Haar parttime baan in het onderwijs verruilde ze voor het melkveebedrijf met haar broer.  Uit ideologie begon ze 10 jaar geleden aan collega’s, ondernemers, burgers te vertellen over haar boerderij, omdat er zoveel vraag naar was: Wat doe je dan? Waarom dan? Gestart met talloze boerderijeducaties en kinderfeestjes heeft ze keuze gemaakt om haar Hippe Koeien-arrangementen op de zakelijke markt te richten. Zo kwamen er 180 politieagenten op haar erf. In die 10 jaar tijd heeft ze een hele reis doorgemaakt van leermomenten. Het kan net zo hectisch zijn als het programma ‘Ik vertrek’, maar dan op je eigen bedrijf. Ze heeft pas ook haar boek ‘Ode aan het vee’ uitgebracht, de big 5 van de boerderij. Daarnaast is ze ook nog bestuurslid van ‘Boeren van Nederland’ om als sector op een positieve manier in gesprek te blijven met samenleving en verbinding tussen boer en burger te stimuleren. Ze gunt boerinnen graag haar tips en tops.

Wil je jarenlang zelf ploeteren en uittesten om te weten wat wel/niet werkt om je neventak te laten groeien?
Wat is het je waard als iemand met 10 jaar ervaring jou haar stappen leert?

Ik heb Karolien Hupkes gesproken en haar tips en tops alleen al, zijn je investering in deze dag meer dan waard om meer inzicht, overzicht te krijgen om je bedrijf uit te bouwen en sneller resultaat te halen.

 

Hooiberghutten is  een vereniging van boeren die overnachtingen en arrangementen aanbieden op hun erf of camping. Als lid heb je gelijk houvast en steun aan collega’s die het al voorgedaan hebben.

In 2007 startte de eerste boerderij met hooiberghutten. Momenteel zijn er 14 locaties vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht met een gezamenlijke boekingswebsite. Hanneke van Oosterom / Monique de Visser vertellen je wat klanten waarderen aan dit concept en hoe je dit ook kan toepassen op je bedrijf, want ze zouden graag landelijke dekking bieden aan klanten.

 

​Annelies Kwekkeboom en Jacoline Peek geven een DOE workshop hoe je met je mobiel video’s kan maken voor je bedrijf om klanten te werven en binden.

Door het persoonlijk ontmoeten van je (mogelijke) klanten ervaar je wat ze belangrijk vinden. Dit kun je weer gebruiken bij het presenteren van je bedrijf en uiteindelijk werven van nieuwe klanten. Social media zijn kanalen die je makkelijk kunt inzetten.Video wordt daarin steeds belangrijker om meer bereik te krijgen door Facebook, Linkedin, maar ook meer verbinding te maken met je doelgroep.

 

Welke tak spreekt je aan?

– Kaasmakerij/zuivelwinkel
– ijsmakerij
– zorgboerderij
– kinderopvang
– locatie voor evenementen, vergaderingen, feesten
– overnachten bij de boer
– workshops organiseren
– open dag
– educatieboerderij.

Waar ligt je passie? Hoe is de ligging van het bedrijf voor (toekomstige) afnemers?
Hoe trek ik meer geïnteresseerden en klanten naar mijn bedrijf toe?
Wat kan ik opzetten/uitbreiden om minder afhankelijk te zijn van grote afnemers?
Aan welke behoeften bij burgers en buitenlui kan en wil ik voorzien?
Waar moet ik aan denken qua investering?
Meld je aan voor deze dag!

Ja, ik kom
Wil je het evenement op facebook delen op je pagina, in je netwerkgroepen? Daar help je enorm mee om nog meer boerinnen te bereiken.
Vragen? Stuur me dan een mailtje: of bel 0183-404 538.

Jacoline Peek-Hamoen
Hartelijke groeten,

Farming Biz

Jacoline Peek-Hamoen

Deze dag wordt mede ondersteund door:

Triodos Foundation,  C. van ’t Riet Zuiveltechnologie, Friesland Campina, IJsgrondstoffen Laan-Heiloo, Countus Accountants + Adviseurs, Hooiberghutten.

Wilt u ook bijdragen in stand, sponsoring of donatie?
Laat het me weten via: 
Ja, ik  overweeg bij te dragen

Groeiende neventak op je agrarische bedrijf